Overzicht

5 tips voor jullie strand bruiloft

5 TIPS VOOR JULLIE STRAND BRUILOFT

Een bruiloft vieren op het strand blijft populair en dat is niet voor niets. Het strand ademt een relaxte en ongedwongen sfeer en dat is voor mij als weddingplanner een vereiste. Maar er zijn wel een aantal zaken waar jullie absoluut rekening mee moeten houden. Lees snel verder!

Het idee om met blote voeten in het zand te trouwen trok ook een bruidspaar aan dat ik mocht begeleiden. Op vrijdag 29 juni 2018 was de grote dag aangebroken en mocht ik hun stralende strand bruiloft in goede banen leiden. Gaan jullie ook op het strand trouwen? Dan heb ik hierbij 5 waardevolle tips voor jullie!

DE 5 TIPS 

  1. Door de vele omgevingsgeluiden adviseer ik jullie om tijdens de ceremonie gebruik te maken van een goed geluidssysteem met microfoon. Het zou super zonde zijn als jullie gasten jullie liefdesverhaal niet goed kunnen verstaan.  
  2. Mochten er ook kinderen aanwezig zijn dan is jullie strand bruiloft voor hen natuurlijk een groot speelparadijs! De kinderen kunnen heerlijk klauteren in het zand en met goed weer zelfs zwemmen in de zee. Let hierbij wel op de leeftijd en zelfstandigheid van de aanwezige kinderen en neem zeker een weddingnanny in overweging. Door gebruik te maken van een weddingnanny kunnen ook de gasten zorgeloos genieten.
  3. Natuurlijk is trouwen op het strand op zich al fantastisch. Maar met nog wat extra aandacht wordt de locatie nog mooier. Houd hierbij wel rekening met de wind! Ballonnen adviseer ik om weg te laten. Tijdens de ceremonie willen jullie, als het goed is, de aandacht van jullie gasten en is het niet de bedoeling dat zij worden afgeleid door ballonnen die alle kanten opvliegen. Dit geldt uiteraard ook voor slingers en lampionnen.
  4. Er zijn strandtenten die jullie niet exclusief kunnen afhuren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ook badgasten de toiletten gebruiken die jullie gebruiken. I'm just saying!
  5. Bij populaire stranden wordt in het hoogseizoen vaak om (gepast) parkeergeld gevraagd. Uiteraard willen jullie niet dat jullie gasten voor een dichte slagboom staan. Informeer jullie gasten hier zeker over.

EXTRA TIP

Op een zonnige dag is het belangrijk dat iedereen genoeg vocht binnenkrijgt. Een leuk idee is om tijdens jullie bruiloft (gepersonaliseerde) flesjes water uit te delen!  

Ik hoop dat jullie door middel van deze waardevolle tips geïnspireerd zijn geraakt. Als weddingplanner kan ik jullie nog veel meer tips geven voor onder andere een prachtige strand bruiloft. Ook zorg ik er voor dat jullie inspiratie en dromen realiteit worden en het dus echt jullie bruiloft wordt. Denken jullie dat ik de juiste match ben voor jullie? Neem dan zeker contact op!

Geschreven door: Naomi Grootscholten - weddingplanner
Foto's door: Jessica Jongman