Overzicht

Trouwen in De Ardennen

TROUWEN IN DE ARDENNEN

Tijdens mijn vakantie met familie en vrienden in de Ardennen kon ik het natuurlijk niet laten om direct een aantal schitterende trouwlocaties voor jullie te bezoeken. De Ardennen vormen een prachtig decor voor jullie onvergetelijke en intieme trouwweekend.

Trouwen in het buitenland lijkt soms zo onbereikbaar. Maar in werkelijkheid is dit dichterbij dan je denkt. Op nog geen twee uur rijden van Utrecht ben ik in België bij locaties op bezoek geweest die ik in Nederland zelden ben tegengekomen. De adembenemende natuur en complete vrijheid die je krijgt zijn fantastisch. In tegenstelling tot bij veel locaties in Nederland ben je in België meestal vrij om eigen leveranciers mee te nemen. 

De aanrijdroutes zijn al een beleving op zich. Deze leiden de gasten dwars door het bos over smalle en onverharde wegen of over een open vlakte met zicht op het kasteel in de verte. De locaties die ik heb bezocht zijn totaal verschillend en op hun eigen manier perfect voor een intiem en gezellig trouwweekend.

CHÂTEAU DE LA HULPE

De eerste trouwlocatie die ik graag met jullie wil delen, is Château de la Hulpe. Dit sprookjesachtige kasteel ligt iets voorbij Brussel. Bij aankomst viel mijn mond al open. Het buitenaanzicht en de tuin hadden direct mijn hart gestolen. Het uitzicht op de achtergrond is fantastisch. Er is zoveel ruimte beschikbaar dat jullie als het ware een heel sporttoernooi kunnen organiseren. Er zijn diverse salons met ieder een eigen thema. In de grootste salon is plaats voor maximaal 100 zittende gasten. Er is een mooie bibliotheek aanwezig waarin ook met een kleine groep van maximaal 20 zittende gasten gedineerd kan worden. Daarnaast is er een grote bruidssuite aanwezig waarin je jezelf kunt klaarmaken voor de bruiloft. In het kasteel kan helaas niet overnacht worden. Maar iets verderop ligt een hotel waar de gasten met pendelbussen naartoe gebracht kunnen worden. Het bruiloftsfeest kan tot in de late uurtjes doorgaan!  

Trouwen in de Ardennen

LA FERME DU PÈRE LOUIS

De tweede trouwlocatie die ik graag met jullie wil delen is La Ferme du Père Louis. De gastvrouw is ontzettend enthousiast en heeft ons veel over deze fijne locatie verteld. La Ferme du Père Louis is een locatie waar veel karakter en liefde in zit. Er zijn in totaal 23 slaapplaatsen. De locatie beschikt over onder andere een Turks stoombad, een bar, een sauna en een verwarmd binnenzwembad. Daarnaast beschikt de locatie over een groot terras met lange tafels en een grote barbecue. Over dit terras kan een grote stretchtent gespannen worden waardoor jullie ook met minder weer buiten kunnen genieten van de prachtige heuvels, de grote dennenbossen en de vredige weiden. Jullie gasten zullen zich snel thuis voelen door de warme en huiselijke uitstraling. Bekijk hier een mooie fotoreportage van Alexandra Vonk op locatie.

Trouwen in de Ardennen

CHALET DE LA SOURCE

Direct naast La Ferme du Père Louis ligt Chalet de la Source. Deze locatie is van dezelfde eigenaar en beschikt over 14 slaapplaatsen. Chalet de la Source is goed te combineren met La Ferme du Père Louis. Door de twee locaties samen te boeken, hebben jullie meer slaapplaatsen. Deze locatie beschikt over onder andere een aparte speelruimte voor de kinderen, een jacuzzi, een rustruimte en een sauna. 

Hoewel de complete vrijheid fantastisch is, neemt deze ook verantwoordelijkheden met zich mee. Heldere communicatie is ontzettend belangrijk en ik kan jullie daar bij helpen. Op de locaties die ik heb genoemd is geen personeel aanwezig. Het is dus erg belangrijk dat jullie één aanspreekpunt aanwijzen die het overzicht kan bewaren. Ik ken deze locaties nu vanbinnen en vanbuiten en weet precies hoe jullie daar een droombruiloft kunnen beleven! Trouwen in de Ardennen? Ik neem jullie er graag mee naar toe. Neem contact met mij op voor het plannen van een afspraak of meer informatie.  

Geschreven door: Naomi Grootscholten - weddingplanner
Foto's door: Alexandra Vonk