CEREMONIEMEESTER

De ceremoniemeester is als het ware de regisseur van jullie bruiloft. Uiteraard snap ik dat jullie niemand willen passeren. Maar het is heel belangrijk dat jullie de juiste persoon voor deze taak inschakelen. Het ceremoniemeesterschap is namelijk een verantwoordelijke taak en daar willen jullie je dierbaren niet mee belasten!

Kun je niet slapen van ongerustheid? Ben je bang dat je iets over het hoofd ziet? Is echt alles geregeld? Herken je deze vragen? Lees dan verder! 

TAKEN CEREMONIEMEESTER

De allereerste taak van mij als ceremoniemeester is om goed te luisteren naar de wensen van het bruidspaar! Hieronder zien jullie veel voorkomende verantwoordelijkheden en taken van de ceremoniemeester. Let wel: de taken van de ceremoniemeester kunnen helemaal naar wens ingevuld worden.    

  • Ik ben het aanspreekpunt voor jullie gasten
  • Ik zorg ervoor dat alles op jullie droomdag op rolletjes loopt
  • Ik zorg ervoor dat jullie dierbaren en jullie zorgeloos kunnen genieten
  • Ik verzorg jullie trouwgasten een warm welkom
  • Ik zorg ervoor dat alle styling naar wens uitgevoerd wordt
  • Ik zorg voor een overzichtelijk draaiboek (dagplanning)
  • Ik zorg ervoor dat alles op tijd gereed staat
  • Ik zorg ervoor dat het bruidspersoneel weet wat er van hen verwacht wordt
  • Ik regel en plan de speeches en stukjes
  • En... ik zorg ervoor dat jullie niets vergeten

Of denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de gastenlijst of de bloemen die vaak in de ochtend bezorgd of opgehaald moeten worden. Ook hier helpt een ceremoniemeester bij. Uiteraard denk ik ook met jullie mee over de invulling van jullie bruiloft en ben ik gedurende de voorbereiding jullie sparringpartner.

Op de dag zelf is het erg fijn als jullie je nergens druk om hoeven maken. Je kunt bijvoorbeeld niet zelf de lampionnen in de bomen hangen tijdens het feest. Ik los als ceremoniemeester onverwachte situaties op. Onlangs heb ik bijvoorbeeld een onverwachte situatie moeten oplossen. Tijdens de opbouw van de photobooth kwam ik erachter dat het ontwerp van de fotostrip niet klopte. Het niet gekozen ontwerp was geïnstalleerd door een externe partij. Dit heb ik goed weten op te lossen en uiteindelijk hebben het bruidspaar en de gasten niets door gehad. Het zou ontzettend vervelend zijn geweest als je dierbaren een groot deel van de borrel hadden moeten missen voor deze situatie. En dat is dan ook mijn taak: ervoor zorgen dat jullie en jullie gasten niets hoeven missen en zorgeloos kunnen genieten van jullie droomdag!

CAPACITEITEN CEREMONIEMEESTER

Het is een hele verantwoordelijkheid om de regie in handen te hebben als ceremoniemeester. Daarom is het belangrijk dat jullie ceremoniemeester over de juiste capaciteiten beschikt. In mijn ogen moet diegene natuurlijk een organisatorisch talent zijn die nauwkeurig en gemotiveerd is. Daarnaast is het ook belangrijk dat diegene een echte sfeermaker is. Misschien wel het áller-belangrijkste: diegene moet tijd hebben om jullie te helpen! Deze taak vergt namelijk veel tijd en opoffering. Het is een serieuze job! En ik vind het als ceremoniemeester belangrijk om regelmatig te overleggen en mijn ideeën voor te leggen. Daarom zorg ik er voor dat ik voor ieder bruidspaar echt genoeg tijd en aandacht heb.  

Jullie geven elkaar maar één keer het ja-woord. En daarom is het zo belangrijk dat jullie écht zorgeloos genieten en stralen van oor tot oor.

EXTRA HULP

Een bruiloft organiseren doe je niet zomaar én ook niet elke dag. Is naast het ceremoniemeesterschap wat extra hulp in de voorbereidingen ook meer dan welkom? Denk aan: extra trouwadvies of toegang tot alleen de beste leveranciers. Ook dat is mogelijk! Bel of mail gerust en ik zal jullie meer vertellen over de mogelijkheden en prijzen. 

NAOOMEVENTS werkt met verschillende arrangementen. Jullie kunnen als bruidspaar helemaal zelf bepalen wat jullie uit handen willen geven en dit maakt het plannen van een bruiloft maatwerk. Maar ik begrijp ook dat jullie graag een indicatie van de prijzen ontvangen. Het is voor mij namelijk ook heel belangrijk dat jullie weten waar jullie aan toe zijn als jullie met het weddingplanbureau in zee gaan. Hier kunnen jullie een prijsopgave aanvragen.