Overzicht

5 voordelen van trouwen in de winter

5 voordelen van trouwen in de winter

Lees hieronder welke voordelen trouwen in de winter met zich meebrengt.

Trouwen in de winter gaat er toch net even iets anders aan toe dan trouwen in de zomer. Je moet rekening houden met bepaalde weersomstandigheden. Ook is een trouwdatum kiezen in de winter lastiger dan je denkt. Kies je voor trouwen rond de feestdagen of doe je er alles aan om feestdagen te vermijden? Echter, trouwen in de winter brengt meer charmes met zich mee dan je denkt.

Vergeet een witte kerst en hoop op een witte bruiloft. De wintermaanden zijn de minst populaire trouwmaanden, maar trouwen in de winter kan juist erg sfeervol zijn. De ceremonie bij het haardvuur, de bruidstaart aansnijden onder een boog van sfeervolle verlichting en champagne drinken tussen de vuurkorven.

In de winter kun je een trouwlocatie heel sfeervol aankleden. Denk aan: sfeervolle verlichting en gouden kandelaren met bordeaux rode of juist zwarte kaarsen. In de winter worden vaak originele kleurencombinaties gebruikt en dit zorgt voor beeldmateriaal dat van het beeld spat.

Je kunt de winter ook terug laten komen in je menukeuze door te kiezen voor onder andere een heerlijk stoofvleespotje, glühwein of een warme appel crumble. Het past perfect bij het een winterbruiloft.

De voordelen van trouwen in de winter op een rij:

Voordeel 1: In de winter zijn veel meer trouwlocaties beschikbaar. Is jullie droomlocatie één van de drukstbezochte trouwlocaties? In de winter hebben ze vaak meerdere plaatsen voor de dag van je dromen beschikbaar.

Voordeel 2: Ook kan de minimale omzetgarantie lager liggen. Omzetgarantie betekent dat de totale reserveringswaarde van jullie bruiloft op een zeer gewilde datum aan een minimaal bedrag moet voldoen.  

Voordeel 3: Naast dat veel meer trouwlocaties beschikbaar zijn in de winter, zijn ook de agenda's van trouwleveranciers leger dan ooit. Maak hier gebruik van!  

Voordeel 4: Het probleem van de kou, wind en regen in de winter is na het kiezen van de locatie meteen uit de weg geruimd! Jullie hoeven geen rekening te houden met het weer, omdat jullie sowieso binnen trouwen en dit maakt een trouwlocatie bij een winterbruiloft nog belangrijker dan bij een bruiloft tijdens de andere seizoenen.  

Voordeel 5: Daarnaast nemen veel mensen vrij rond de feestdagen en zou je dus gewoon doordeweeks de bruiloft kunnen vieren.

Naast de vele voordelen van trouwen in de winter, zijn er ook een aantal zaken waar rekening mee moet houden.

Hier zijn de weersomstandigheden er een van! Het wordt hooguit 5 graden Celsius, maar een warm haardvuur maakt alles goed. Houd ook rekening met extra reistijd en de jaarlijkse bandenwissel voor het trouwvervoer.

Wil je echt romantisch vervoer voor je winterbruiloft? Denk aan: paard en wagen of een arrenslee. Maar dit kan ook weer koud zijn! Voor een kort stukje van bijvoorbeeld gemeentehuis naar feestlocatie is het echter perfect en anders ga je gewoon met de trouwauto. 

Ook moet je rekening houden met de fotoshoot. De dagen zijn kort in de winter en dat betekent dat je minder daglicht hebt om mee te werken. Trouw je in de middag? Denk er dan aan dat je na de ceremonie weinig tot geen tijd meer hebt om foto's te maken bij daglicht. De schemering valt al vroeg en het is snel donker!

Denk out of the box met je bruidsjurk. In de zomer wordt vaak gekozen voor een strapless of open rug bruidsjurk. Nu kun je denken aan een bruidsjurk met lange mouwen. Bruidsjurken met lange mouwen zijn allang niet meer preuts of te conservatief, maar juist super sexy!

 

Heb je interesse in trouwen in de winter? Of wil je meer informatie ontvangen over een wintersprookje? Neem dan contact op met Naoomevents, Naomi helpt je bij het organiseren van een prachtige winterbruiloft.

Bekend van o.a.

De beste van Nederland Girls of Honour Ziwa BWPN RTL4 SBS6 De Rabo Start Award