Overzicht

BRUIDSMEISJES OP JULLIE BRUILOFT

BRUIDSMEISJES

Heb jij je bruidsmeisjes al uitgekozen? In Nederland doen we dit eigenlijk nog veel te weinig. Gelukkig worden bruidsmeisjes in Nederland ook steeds populairder. Ik vind het een geweldige manier om je zussen en beste vriendinnen bij de grote dag te betrekken!

WAAROM BRUIDSMEISJES OP JULLIE BRUILOFT

Bruidsmeisjes kunnen jou, gedurende de bruiloft, ontlasten. En niets is gezelliger dan je samen met je zussen en beste vriendinnen klaarmaken op de ochtend van je bruiloft. Maar wat houdt de rol van een bruidsmeisje eigenlijk in? 

Bruidsmeisjes ondersteunen de weddingplanner of ceremoniemeester met de organisatie. Daarnaast zijn ze natuurlijk jouw steun en toeverlaat. De bruidsmeisjes kunnen helpen bij het organiseren van het vrijgezellenfeest, het uitkiezen van de trouwjurk, het aankleden op de bruiloft zelf, het dragen van de sleep, het geven van de ringen tijdens de ceremonie en het bruidsboeket overnemen als dat nodig is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Daarnaast staat het natuurlijk ook gewoon heel leuk! Meestal dragen de bruidsmeisjes dezelfde jurken in dezelfde kleur. Maar je kunt er ook voor kiezen dat de bruidsmeisjes zelf een jurk kiezen. 

TIPS

Neem een voorbeeld aan deze Amerikaanse traditie en straal samen met jouw bridesmaids! Hierbij ontvang je 4 waardevolle tips.

  1. Zorg er wel voor dat ieder bruidsmeisje haar eigen taak heeft. Wie houdt bijvoorbeeld je sleep vast en welk bruidsmeisje laat je de ringen aangeven?
  2. Vergeet de bloemen voor je bruidsmeisjes niet. Laat de bloemist een kleinere versie van jouw eigen bruidsboeket maken voor een mooi geheel. Tegenwoordig zijn polscorsages ook heel hip (en praktisch). De bruidsmeisjes hebben de rest van de dag hun handen vrij om jou te helpen. 
  3. Wees lief voor je bruidsmeisjes! Ook voor hen is het een belangrijke en spannende dag. Vraag ook aan je bruidsmeisjes waar ze wel en liever niet bij betrokken willen worden. 
  4. Bedank je bruidsmeisjes. Doe je bruidsmeisjes bijvoorbeeld een gepersonaliseerde kimono-badjas of bridesmaid-tas gevuld met leuke cadeautjes cadeau. Niet alleen leuk als bedankje, maar ook een mooi aandenken voor hun hulp. Een lief gebaar zullen ze zeker waarderen.

Geschreven door: Naomi Grootscholten - weddingplanner
Foto's door: Jessica Jongman

Bekend van o.a.

De beste van Nederland Girls of Honour Ziwa BWPN RTL4 SBS6 De Rabo Start Award