Overzicht

Voorkom bruiloftstress met deze 4 tips

Voorkom bruiloftstress met deze 4 tips

Heb jij last van bruiloftstress of wil je bruiloftstress voorkomen? Lees dan verder.

Je schrikt midden in de nacht wakker. ‘’Ik moet die mail nog beantwoorden en heb ik wel gereageerd op die offerte?’’ Er spookt van alles door je hoofd. Je weet dat het niet nodig is, het is super vroeg in de ochtend, een gemiddeld mens slaapt rond deze tijd! Jij niet, jij hebt last van bruiloftstress.

Misschien ben je al weken op van de zenuwen, omdat het echte planwerk nu gaat beginnen of ben jij een prof in struisvogelpolitiek en stel je de start van het wedding plannen al maanden uit. De kans op bruiloft stress is in dat geval zeker aanwezig.

Veel bruidsparen hadden niet verwacht dat ze last zouden krijgen van bruiloftstress. Uit studies blijkt dat 75% van de koppels bruiloftstress ervaart!

Best veel, vind je niet?

Het organiseren van een bruiloft wordt vaak onderschat. Het lijkt allemaal geweldig. Maanden van te voren begin je met het verzamelen van de mooiste plaatjes op pinterest en ook voor de aankleding ben je al vroeg aan de knutsel.

Echter, het komt regelmatig voor dat de bruid en bruidegom het niet eens zijn met elkaar, waardoor het plannen uiteindelijk langer duurt. Uit studies blijkt dat dit vaak te maken heeft met wat de schoonfamilie van bepaalde beslissingen denkt.

Hoe goed je je bruiloft ook hebt gepland, een paar weken voor de bruiloft krijgen bruidsparen altijd last van bruiloftstress. Er moet nog even een aangepast menu doorgegeven worden aan de cateraar, nog even snel de bedankjes afmaken en is die videograaf nou wel betaald?

Om gek van te worden, toch?

Met deze tips houd jij het hoofd koel tijdens het plannen van je bruiloft!

Tip 1: zie je door alle to-dolijstjes de lol niet meer in van het organiseren van je bruiloft? Neem een moment rust. Soms kan iets simpels zoals op je ademhaling letten al veel verschil maken.

Ademhalen: het gaat gelukkig meestal vanzelf, maar daardoor zou je bijna vergeten dat bewust ademhalen je allerlei goeds kan brengen. Iedereen kan het (leren). Je hebt er vrijwel niets voor nodig en je kunt het overal doen.

Tip 2: ook helpt het om iets te doen waar je blij van wordt. Sla het fotoboek open van jullie eerste vakantie samen, zet je favoriete muziek op en pak een schaaltje pepernoten. Maak het plannen leuk!

Tip 3: bewust stilstaan is vooruitgang.

In onze snelle wereld die overladen is met nieuws, prikkels, meldingen en andere dingen die je afleiden, staan we altijd aan. Tegenwoordig lijkt het normaal dat je altijd bereikbaar bent en binnen een paar minuten reageert op dat berichtje of die ‘dringende’ email. Dat hoeft helemaal niet.

Omdat afleiding overal is, moeten we bewust besluiten om de afleiding niet binnen te laten komen. Hoe anders merk je wat je diep van binnen voelt? Waar doe je dit allemaal voor? Beeld je in hoe bijzonder deze dag gaat worden en vooral hoe je je wilt voelen op die dag. Door hier bewust bij stil te staan zorg je voor positieve energie en verdwijnt de bruiloftstress die opkomt.

Tip 4: schrijf voor jezelf op wat allemaal geregeld is. Welke grote stappen heb je gezet naar deze mooie dag? Focus op wat al wel geregeld is.

We denken als mensen te veel na over wat er fout gaat en te weinig over wat er goed gaat. Deze focus op fouten, falen en mislukkingen, maakt onrustig en minder gelukkig.

Denk iedere avond voor je gaat slapen aan drie positieve dingen die je hebt geregeld voor je bruiloft.

Voorkom bruiloftstress met deze 4 tips!

 

Ik hoop dat deze tips je helpen om bruiloftstress te voorkomen. Wil je meer informatie over bruiloftstress? Of wil je hulp bij het organiseren van een stressvrije bruiloft? Neem dan contact op met Naoomevents, Naomi helpt je bij een stressvrije planning.

Bekend van o.a.

De beste van Nederland Girls of Honour Ziwa BWPN RTL4 SBS6 De Rabo Start Award